Vinkkaa paras vanhustyön työyhteisö –kilpailu on ratkennut

31.3.2021

Tytti Mönkkönen

Olipahan kerrassaan upea kampanja! En ole yllättynyt siitä, että vanhustyössä on vahvaa ammattitaitoa ja timanttisia työyhteisöjä. Olen yllättynyt siitä, kuinka kampanja aktivoi vinkkaajia halki Suomen! Saimme 282 vinkkausta Helsingistä Utsjoelle.

Vinkkausten perusteluissa ei oltu säästelty luovuutta. Työyhteisöjä oli kehuttu ylistyssanoin ja runonmitalla. Oli kehuttu lyhyesti ja ytimekkäästi, oleellinen tiivistäen. Kaikista vinkkauksista paistoi aito tunne, ylpeys ja kiitollisuus työyhteisöä kohtaan. Hienointa oli, että vinkkaajina oli niin työntekijöitä, kuin omaisiakin.

Voittajat selville

Voittajien valinnassa merkitsi vinkkaajan antamat pisteet magneettisairaala –mallin mukaisesta 14 eri kategoriasta. Ratkaisevinta oli kuitenkin sanalliset perustelut, joissa tiivistyi osaaminen eri osa-alueilla.

Parhaat vanhustyön työyhteisöt ovat Hoitokoti Kultasirkku Iisalmesta, Kartanokoti Yläneeltä ja Voimatiimi Keuruulta.

Voittajien kunniakirjaan kirjoitimme näin:

Hallitsette erinomaisesti laadukkaan ja hyvän hoidon,

sekä yhteistyön omaisten ja muun verkoston kanssa.

Työyhteisönne toimii moniammatillisessa yhteistyössä ja sitä johdetaan hyvin.

Työyhteisönne työskentelee hyvää ilmapiiriä vaalien ja toimintaansa kehittäen.

Olette erityisen veto- ja pitovoimainen vanhustyön työyhteisö.

Voittajakolmikon lisäksi tahdoimme huomioida neljää yksikköä kunniamaininnoilla.

Attendo Sepänrinne, Kirkkonummi: Työssänne huomioitte asiakaslähtöisesti ikäihmisten hyvän elämän. Esimerkillisinä vetovoimatekijöinä korostuvat työyhteisönne ilmapiiri ja ammattitaito.

Kotihoito, Juva: Työyhteisöllänne on positiivinen yhdessä tekemisen meininki ja kehittävä ote tehdä vetovoimaista vanhustyötä.

Laurentius –lähimmäispalvelu, joka tekee etsivää vanhustyötä Lohjalla: Tarjoatte tärkeää, ennaltaehkäisevää palvelua vanhustyötä ja ikäihmisten hyvää elämää tukemaan. Monialainen toiminta eri sektoreiden toimijoiden välillä on esimerkillistä vanhustyön vetovoimaisuuden kehittämistä.

Vanhuspalveluiden varahenkilöstö, Siilinjärvi: Työyhteisönne vetovoima on toimivassa tiimityössä, esimerkillisessä lähijohtamisessa ja hyvässä yhteishengessä.

Katso tallenne julkistamistilaisuudesta!

Menestysreseptit jakoon

Jo ehdolle pääseminen tässä kilpailussa on voitto! Se on merkki siitä, että työyhteisöllä on menestysresepti jaettavana muillekin. Toivottavasti kuulemme vinkattujen vanhustyön ammattilaisten vinkit ja kuulumiset vetovoimaisen vanhustyön tekemisestä. Laitetaan some laulamaan!

Info:

Vinkkaa paras vanhustyön työyhteisö –kilpailu

Verkossa 15.12.2020-31.1.2021

Yhteistyössä: Vetovoimainen vanhustyö –hanke, sekä Tehy ja Super ammattiliitot