Työtä tarjolla meille jokaiselle!

11.4.2021

Kaikkien aikojen, tai ainakin kevään 2021 suurin rekrytointi on käynnissä. Vetovoimainen vanhustyö –hanke etsii sisällöntuottajia, tarinan kertojia, totuuden torvia, reporttereita, somevaikuttajia, ihan meitä kaikkia kertomaan vanhustyöstä ja sen hyvistä puolista. Kaikki palkataan! Palkkana on turvallinen vanhuus ammattilaisten hyvässä hoivassa. Haluathan varmistaa sen itsellesikin?

Vanhustyöntekijöiden vahva ammattitaito, innostumiset ja arjen onnistumiset ovat vailla kertojaa. Yksittäiset kriisit ja negatiiviset kokemukset vievät palstatilan ja leimaavat koko alan maineen. Sen on loputtava. On tehtävä tilaa myös sille valtavalle määrälle hyvää, mitä suomalaisessa vanhusten hoidossa ja vanhustyössä on.

Mikäli jatkamme negatiivisuudessa vellomista ja alan turhaa mustamaalaamista, menetämme viimeisenkin vetovoiman. Mitä siitä seuraa? Meillä ei tulevaisuudessa ole hoitajia. Eihän kukaan halua ammattiin, jota ei arvosteta ja jolla on synkkä julkisuuskuva. Sen sijaan meillä on vanhuuttaan ja hoivan puutetta pelkääviä ikäihmisiä kasvavin joukoin. Oletko sinä yksi heistä?

Ollakseen mukana vaikuttamassa ja viestimässä ei tarvitse olla vanhustyön tai viestinnän ammattilainen. Rehellinen ja positiivinen, erityisesti hyvien asioiden ja onnistumisten esille tuominen on tärkeintä. Työntekijöiden ja alaa opiskelevien lisäksi on saatava itse ikäihmisten, heidän omaisten ja vapaaehtoisten ääni kuuluviin. Vanhustyö on osa myös muiden ammattilaisten arkea. On muun muassa kauppiaita, keittäjiä, pesulatyöntekijöitä, farmaseutteja, laitoshuoltajia, pappeja ja talonmiehiä, jotka päivittäin tekevät työnsä ikäihmisten ja heitä hoitavien hyväksi. Kuinka he näkevät vanhustyön? Kuinka he hyödyntävät osaamistaan vanhustyön vetovoiman parantamisessa?

Aloitetaan positiivisten uutisten kertominen jo tänään. Yhdessä. Sillä vanhustyössä on vetovoimaa.

OHJE:

Kerro positiivisia ajatuksiasi vanhustyöstä niin sosiaalisessa mediassa, kuin päiväkahvipöydässäkin. Somessa voit liittää julkaisuun tunnisteen: #vetovoimainenvanhustyö. Mikäli itselläsi ei ole sosiaalisen median tilejä, niin voit lähettää aineistosi hankkeen julkaistavaksi. Lähetä juttusi osoitteeseen tytti.monkkonen@sakky.fi

Sisältö voi olla lyhyt ajatelma, pidempi pakina, video, kuvia… Kaikki käy! Muista pyytää lupa julkaisuun kuvissa ja videoissa näkyviltä henkilöiltä.