Listat auttavat muistamaan tärkeitä asioita

23.6.2022

Siilinjärven Mummon Kammarissa kehitettiin päivittäistä raportointia ja perehdytystä Kaaripolun kehitysidean pohjalta.

Syksyllä 2021 Kaaripolun kehittämistyöstä vastaavat työntekijät kävivät esittelemässä Kaaripolun kehittämistyötä lyhytaikaishoitoa tarjoavan Mummon Kammarin henkilöstölle. Kehittämistyön tuloksena syntyneistä päivittäisraportoinnin listasta, perehdytykseen liittyvistä muistilistasta ja palautelomakkeesta innostuttiin siinä määrin, että yksikkö päätti ottaa ne kokeiluun. Kokeilun aikana päivittäisraportoinnin listaa kehitettiin soveltuvammaksi lyhytaikaishoidon yksikköön jättämällä listasta symbolit pois.
– Apulista on meillä käytössä ja se koetaan käteväksi, kun esimerkiksi päivittäin tarvittavat keskeiset puhelinnumerot löytyvät nyt omasta taskusta. Lisäksi otimme käyttöön erillisen lomakkeen perehdytyksen tueksi, joka toimii meillä niin sanottuna muistilistana. Kokonaisuuteen liittyvät myös palautelomakkeet, joilla keräämme palautetta perehdytyksen onnistumisesta ja kehittämisehdotuksista, sanoo osastonhoitaja Anneli Ruuskanen.


Kehittämistyötä voidaan kuvata Kaaripolun kehittämistyön tuotoksen pilotointina. Olihan toimintamalli jo testattu kertaalleen toisessa yksikössä. Kokeilun aikana tapahtuneiden esihenkilövaihdosten ja koronarajoitusten vuoksi pilotointi jouduttiin toteuttamaan henkilöstön toiveista huolimatta kokonaan etänä.

Kirjoittaja Maiju Korhonen, viestintäasiantuntija, Vetovoimainen vanhustyö -hanke, Savonia-ammattikorkeakoulu