Laurentius-lähimmäispalvelu

20.4.2021

Koimme suurta ylpeyttä tekemäämme työtä kohtaan, saatuamme kunniamaininnan ja tunnustusta Suomen parhaimpien vanhustyön työyhteisöjen- kilpailussa.

Laurentius-Lähimmäispalvelu toimii Lohjalla Apuomena ry:n alaisuudessa saaden toiminnalleen STEA:n rahoitusta. Toimintaamme kuuluu etsivä vanhustyö, jonka eri keinon pyrimme löytämään lohjalaiset yksinäisyyttä tuntevat ikääntyneet. Heidän luokseen tehdään psykososiaalisia kotikäyntejä, jonka avulla pyritään yksinäisyyden tunnetta vähentämään. Lisäksi koordinoimme vapaaehtoisia ikääntyneiden seuraksi koteihin ja ulkoiluavuksi esim. palvelutaloihin. Yhtenä toimintoina meillä pyörii vertaisohjaajien vetäminä kymmenen seniorikahvilaa, jotka ovat matalankynnyksen kohtaamispaikkoja ikääntyneille. Vapaaehtoiset toimivat myös soittorinki palvelussa, jossa viikoittain soitetaan soittoa odottavalle vanhukselle.

Laurentius-lähimmäispalveluun on palkattu 2,5 työntekijää. Olemme koulutukseltamme sairaanhoitajia mutta emme tee mitään hoidollista. Olemme huomanneet, että ikääntyneiden kunnioittava ja arvostava kohtaaminen sekä heidän kuuntelunsa on asioita, jolla voidaan ikääntyneiden yksinäisyyttä lievittää. Luomme ikääntyneille kokemuksen siitä, että he ovat tärkeitä ja heidän mielipiteillään on merkitystä.

Yhtenä tärkeänä asiana menestymiseemme on yhteistyö muiden toimijoiden kanssa. Teemme läheistä yhteistyötä niin kaupungin eri toimijoiden, diakoniatyön sekä muiden Lohjalla toimivien yhdistysten kanssa. Hyvän yhteistyön ansiosta ikääntynyt saa tarvitsemansa tue siitä paikasta, josta hänelle on eniten hyötyä.

Työssämme panostamme siihen, että ikääntynyt saa elää kodissaan sellaista elämää kuin hän itse haluaa. Menemme kotiin vieraana emme ammattihenkilönä. Otamme jokaisen ikääntyneen tilanteen vastaan yksilöllisesti. Kunnioittava kohtaaminen on työssämme se, jonka avulla saamme hyviä tuloksia aikaan. Kunnioittavalla kohtaamisella voimme luoda ikääntyneille turvallisen ilmapiirin, jolloin hänen on helppo meille jutella.

Työyhteisömme on nivoutunut hyvin yhteen ja pidämme keskustelevaa työilmapiiriä meille tärkeänä. Kaikkien ideat ja ajatukset ovat meille tärkeitä. Hyvällä yhteistyöllä saamme voimia tämän työn tekemiseen. Tämä tukee sitä, että olemme rautaisen kovia ammattilaisia ja osaamme sen mitä teemme. Kiitos meidän menestyksestämme kuuluu asiakkaille, joiden luokse olemme kotikäyntejä tehneet. Heiltä saamamme palautteen mukaan voimme oikeasti olla tyytyväisiä siitä, että teemme työtämme hyvin ja laajalla sydämellä.

 Laurentius-lähimmäispalvelun työntekijät vasemmalta Eila Sundell, Suvi Jaunila ja Anja Hovi