Huhtihovin menestysresepti

8.4.2021

On erittäin suuri kunnia tulla nimetyksi yhdeksi Suomen parhaimpien vanhustyön työyhteisöjen joukkoon. On hienoa, että työmme vanhusten parissa on huomattu ja saamme siitä tunnustusta, tällainen palaute lämmittää aina mieltä.


Olemme suhteellisen nuori työyhteisö, sillä 24 paikkainen Hoivakoti Huhtihovi aloitti toimintansa syyskuussa 2019 Turun Kärsämäessä. Huhtihovi Oy on täysin yksityinen ja kotimainen toimija.

Alusta lähtien olemme pyrkineet tekemään asioita hieman eri tavalla kuin yleensä. Johtavana ajatuksena työyhteisöllämme on asukkaan itsemääräämisoikeus ja pehmeät arvot – vaikka olisi muistisairaus, saa tehdä päätöksiä. Vaikka päätökset voivat olla muistisairauden vuoksi pieniä, on tärkeää, että mahdollisuus niihin säilyy.

Panostamme erittäin paljon elämisen arvoiseen arkeen ja siihen, että päivissä on tekemistä ja aktiviteetteja. Viriketoimintaa on tarjolla päivittäin, mutta asukkaat saavat itse päättää osallistuvatko siihen. Huhtihovin asukkaat saavat elää oman vuorokausirytmin mukaan, emmekä ole herättämässä kaikkia aamu seitsemän aikaan.

Omaiset miellämme vahvasti osaksi asukkaiden hyvää elämää. Koronavuoden aikana olemme
joutuneet pohtimaan uusia toimintatapoja ylläpitää yhteyksiä omaisiin. Olemmekin ottaneet käyttöön entisten yhteydenpitotapojen lisäksi mm. videopuhelut ja treffikontin. Odotamme silti kovin jo aikaa, jolloin pääsisimme taas kaikki viettämään vapaasti aikaa yhdessä mm. yhteisten juhlien, omaisten iltakoulujen jne muodoissa.

Hoivakodissamme asuu tyytyväisiä asukkaita. Tästä kertoo tuoreet alkuvuoden 2021 asukas- ja
omaistyytyväisyyskyselyn tulokset. Kokonaislaadun arvosanaksi saimme 9 ja jopa 94% suosittelee Huhtihovin palveluja. Vaikka laki säätää hoivalle minimitason, niin aina vanhusten hyvä hoito ja kohtelu ei ole kiinni käsiparien määrästä. Ajatusmaailman ja asenteen osuus hyvän hoivan sisällöstä on suuri unohtamatta pientä pilkettä silmäkulmassa. Meidän työyhteisössämme jaamme kaikki saman ajatus- ja arvopohjan.


Työyhteisössä arvostamme jokainen toinen toistemme työpanosta ja ammattitaitoa. Jokaisella työntekijällä on omat vahvuutensa ja mielenkiinnon kohteensa vanhustyön sisällä. Tämän kautta työyhteisönä olemme rautaisen ammattitaitoinen ja osaava. Isot kiitokset myös työnantajalle tuesta ja turvasta sekä siitä, että olemme työntekijöinä saaneet luoda hoivakodista yhden suomen parhaimmista hoivakodeista, jossa sekä asukkaat, että työntekijät viihtyvät.