Videoiden kautta omaa viestintää kehittämään

23.9.2022

Siilinjärven kotihoidossa kaivattiin sujuvampaa tiedonkulkua ja lisää kanavia tuoda omaa tekemistä esiin. Kokeilun myötä sisällöntuotanto vilkastui ja syntyi monta hyvää ideaa.

Keväällä 2021 alkanut kokeilu antoi toivottua innostusta kotihoidon oman viestinnän kehittämiseen. Hankkeen tarjoama viestinnän valmennus antoi pohjaa kokeilulle jo syksyn 2020 puolella, ja niin varsinainen kehittämistyö pääsi lähtemään sujuvasti käyntiin.
– Meillä oli aluksi ajatus siitä, että somejulkaisujen pitäisi olla jotenkin kauhean hienoja. Saimme kokeilun myötä vahvistusta siitä, että julkaisut saavat kertoa ihan tavallisista arkisista asioista, sanoo kotihoidon päällikkö Anne Puurunen.
Hän muistelee valmennusaikaa hyvillä mielin, sillä vaikka kiire pukkasi aina välillä päälle, reilun tunnin mittaiset valmennushetket antoivat hengähdystauon lisäksi muistutusta myös julkaisumateriaalin tuottamisen tärkeydestä.
– Ne antoivat intoa ja taitoa tehdä entistä parempaa viestintää. Huippuna saimme julkaistua aprillipäivänä videon, jota on katsottu Facebookissa jo useita satoja kertoja. Asioita on hyvä esittää joskus huumorin varjolla.

Käytännönläheistä valmennusta

Videon idea tuli henkilökunnalta. Kuvaajana toimi yksikössä aiemmin töissä ollut videovelho, kuten Puurunen entistä työntekijäänsä kutsuu. Työ joutui näpsäkästi, koska projekti- ja videotyö olivat hänelle jo ennestään tuttuja.
– Kolme-neljä vuotta sitten täällä toteutettiin yhdessä Savonian ja palveluohjauksen kanssa vähän isompi viestinnän projekti, missä kuvattiin dronevideoita ja muita esittelyjuttuja.
Nyt syksyllä 2022 päättyneen kokeilun vahvuutena Puurunen kokee käytännönlähtöisyyden, rentouden ja postausten ideoinnin valmennusten yhteydessä yhdessä kotihoidon tiimin kanssa.
– Se on vahvistanut meidän uskoamme siitä, että ideamme ovat hyviä. Toivon, että videoprojektit jatkuvat tulevaisuudessakin, samoin somejulkaisujen tekeminen. Niiden avulla saada toivottavasti muutettua kotihoidon mainetta paremmaksi.

Kirjoittaja Maiju Korhonen, viestintäasiantuntija, Vetovoimainen vanhustyö -hanke, Savonia-ammattikorkeakoulu