Menestysresepti: pieni, mutta hyvä Juvan kotihoito

9.6.2021

”Kehitä innostus työtäsi kohtaan huippuunsa, niin työsi kehittyy huippuunsa”

Norman Vincent Peale

Juvan kotihoito on saanut useasti kiitosta hyvästä työstään. Olemme suhteellisen pieni yksikkö Etelä-Savossa, osa Essotea. Meillä on asiakkaita noin 140 ja työntekijöitä noin kolmekymmentä. Lähihoitajia, sairaanhoitajia, fysioterapeutti. Iloinen joukko hyvinkin eri-ikäisiä immeisiä. Kuin samassa veneessä soutamassa kohti yhteistä päämäärää: laadukasta kotihoitoa.

Olemme jo vuodesta 2007 työstäneet työnkuvaamme. Keskeisenä ajatuksena on se, että jokaisen koulutus, osaaminen ja kiinnostus otetaan käyttöön. Tittelillä ei ole merkitystä, lähihoitaja nappaa verinäytteet ja sairaanhoitaja lähtee mielellään myös suihkuttamaan ja puuron keittoon. Pyrimme siihen, että asiakkaan luona oleva hoitaja tekee kaiken. Tämän olemme kokeneet laadukkaaksi, kokonaisuus tulee hahmotetuksi kerralla. Näin toimien asiakkaat ovat kokeneet, että aina ei vaihdu hoitaja eikä kotona käy ”joka ripsausta tekemässä eri hoitaja”. Luo turvallisuutta sekin. Kotihoidon lisäksi teemme kotisairaala-käyntejä, mm. saattohoitoa ja suonensisäisiä lääkehoitoja. Työ on monipuolista, haastavaa ja hauskaa. Kollegan tukeen voi luottaa, aina saa kysyä ja apua löytyy. Esimiehen huoneeseen on matala kynnys ja hän on tiiviisti arjessa mukana. Kaikki tämä lisää työhyvinvointia. Positiivinen kierre.

Kuten Peale mietelauseessaan toteaa, innostus omaa työtä kohtaan kehittää työtä. Niin totta! Meillä on lähes jatkuvasti työntekijöitä erilaisissa koulutuksissa, ihan omasta tahdostaan! Vierivä kivi ei sammaloidu ja kaikki oppi tuo uutta työpaikkaan.

Me emme missään nimessä ole täydellisiä, kukaan ei ole eikä täydellisyyteen edes kannata pyrkiä. Silloinhan kehitys ja kehittäminen pysähtyisi. Ja se olisi huono asia. Mutta meille kannattaa ehdottomasti tulla töihin. Voi nimittäin käydä niin kuin meistä monelle on käynyt: ei tahdo pois.

Kirjoittaja

Juvan kotihoidon henkilökunta