Menestysresepti: Attendo Sepänrinteellä töihin on hyvä tulla

18.8.2021

Kun huhtikuussa saimme tiedon, että yksikkömme on saanut kunniamaininnan Paras vanhustyön työyhteisö-kilpailussa yli kahden sadan eri työyhteisön joukosta, koin yksikön esihenkilönä suurta ylpeyttä ja iloa. Perusteluissa mainittiin mm. hyvä johtaminen sekä työyhteisön hyvä henki. Minulta ystävällisesti pyydettiin blogi-postausta aiheeseen liittyen. Oikein mielelläni sen teen ja toivon, että osaisin teille lyhyesti avata, miksi meillä pyyhkii tällä hetkellä niin hyvin.

Minulta kysyttiin, mikä meillä on se juttu, että just meillä menee hyvin. Mielestäni se juttu on, että olemme onnistuneet saamaan kokoon yksikköömme ns. ydinporukan, joka aidon oikeasti tekee tätä arvokasta työtä ikäihmisten parissa sydämellisesti ja toinen toisistaan välittäen. Siitä hyvästä pääsevät nauttimaan myös keikkatyöntekijämme ja alan opiskelijat. Näin hyvät tavat ja opit siirtyvät myös eteenpäin ja jalostuvat.

Panostamme siihen, että asukkaamme tulevat päivittäin kohdatuksi ”ihminen ihmiselle” –periaatteella, ja olemme paljon yhdessä pohtineet tätä teemaa omien kokemustemme kautta. Olemme pohtineet asiaa mm. siltä kantilta, kuinka itse haluaisimme tulla kohdelluiksi, kun omat voimavarat ovat heikentyneet, tai millaista hoivaa toivoisimme ikääntyneille läheisillemme. Reagoimme omaisten palautteisiin ja pyrimme täyttämään myös heidän toiveet. Läheisiltä saadut palautteet käsitellään avoimesti ja onnistumisia juhlistetaan.

Henkilökunnan keskuudessa meillä vallitsee avoin ja huumorilla höystetty keskinäinen vuorovaikutus. Olemme myös luvanneet kuunnella toinen toisiamme. Jaamme yhdessä työhön liittyvät ilot ja surut. Ymmärrämme, että moninaisuus on työyhteisömme rikkaus. Ymmärrämme, että jokainen meistä on oma persoonansa omine vahvuuksineen ja kehittämisen tarpeineen, sekä kaikesta huolimatta aina tasavertainen, arvokas tiimityöntekijä ja kollega. Autamme aina toisiamme. Syntipukki-ajattelua emme siedä, vaan kannamme yhdessä vastuun hyvästä työilmapiiristä.

Meillä on myös turvallista keskustella vaikeista asioista ja mieltä painavista kysymyksistä, joita tässä työssä väistämättä kohtaamme. Valtaosa porukasta on hyvin kokeneita ns. hoitotyön konkareita, ammattitaitoisia sekä pohdiskelevia tyyppejä, joiden kanssa on ilo ratkaista niin pieniä kuin suurempiakin asioita. Suhtaudumme avoimin mielin myös uusiin ideoihin ja oppeihin, vanhaa hyvää unohtamatta.

Olemme erittäin iloisia, että Attendo-yrityksen johdon tasolla on aktiivisella otteella otettu tavoitteeksi kehittää asukkaidemme hyvää hoivaa sekä vahvistaa henkilökunnan työssä viihtymistä. Attendon johdossa on huomioitu meille niin tärkeitä teemoja täällä ns. ruohonjuuritasolla, kuten kuinka kohdata asukas ja hänen läheisensä, kuinka antaa ja vastaanottaa palautetta ”lahjana”, sekä kuinka kiitos ja palkitseminen voivat voimaannuttaa ja motivoida meitä työssämme. Olemme päässeet myös koko porukka harjoittelemaan edellä mainittuihin teemoihin liittyviä taitoja yhdessä keskusteluiden ja harjoitteluiden avulla.

Esihenkilön työ täällä Sepänrinteellä on monipuolista ja riittävän haastavaa. Tuntuu myös erityisen hyvältä, kun yrityksen arvopohja kohtaa oman ajatusmaailman ikäihmisten hyvästä hoivasta. Töihin on mukava tulla ja koen, että saan tehdä loistotiimin kanssa arvokasta työtä, mistä nautin. Kiitämme teitä saamastamme kunniamaininnasta, sekä lupaamme jatkaa hyvää duunia täällä ihanien asukkaidemme ja heidän läheistensä kanssa, toinen toistamme tukien ja kannustaen!

Onnittelut työyhteisökilpailun voittajille ja muille kunniamaininnan saaneille! Keep up the good work!

Kirjoittaja Suvi Liimatainen on Attendo Sepänrinteen yksikön johtaja