Miljoonahanke vanhustyön vetovoimaa parantamassa

Vetovoimainen vanhustyö –hanke uudistaa vanhustyön toimialaa Pohjois-Savossa.

Vanhustyötä ja hoiva-alan työntekijöitä kritisoineet sensaatio-otsikot synnyttivät valtakunnallisen mediakohun vuonna 2019. Se oli lähtölaukaus vanhustyön veto- ja pitovoimaisuuden romuttumiselle. Eikä tällä hetkellä jylläävä koronapandemia tilannetta ole parantanut. Ongelmat näkyvät nyt vaikeuksina rekrytoida hoitajia työhön ja saada opiskelijoita vanhustyön koulutusohjelmiin. Lisäksi alan arvostuksen puute ja huono imago heijastuu työssäjaksamiseen ja työhyvinvointiin. Vanhusten ja hoivan tarpeen lisääntyessä tilanteesta uhkaa tulla kansallinen katastrofi!

Vanhustyössä on jo nyt paljon hyvää, niin työntekijöiden, asiakkaiden, kuin omaistenkin mielestä!

Hankkeessa tehdään töitä pohjois-savolaisten vanhustyötä tekevien organisaatioiden kanssa, jotta he saisivat osaamisensa ja onnistumisensa julki –ainaisen kritiikin sijaan.

Hanke ohjaa työyhteisöjä kehittämään toimintaansa veto- ja pitovoimatekijöiden lisäämiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa yksikkökohtaisten kehittämis- ja viestintäsuunnitelmien laatimista hankkeen asiantuntijoiden avustuksella. Mukana oleville organisaatioille on tarjolla koulutuksia ja sparraustilaisuuksia antamaan erilaisia työkaluja tavoitteisiin pääsemiseksi.

Hankkeen yksi keskeinen tavoite on lisätä positiivista medianäkyvyyttä ja siihen on budjetoitu huomattava osa hankkeen rahoituksesta. – Haluamme hankkeessa satsata siihen, että vanhustyön aito, ammattitaitoinen ja arvostettava osaaminen tulee julki! Emme pyri päälle liimattuun brändin kiillotukseen, vaan aitojen tarinoiden kerrontaan vanhustyön arjesta ja sen hyvistä puolista.

Positiiviset mielikuvat ja alan vetovoimaisuus on elintärkeää tulevaisuuden kannalta. Haluammehan tarjota hyvää ja turvallista hoivaa läheisillemme, sekä taata, että sitä tekee riittävä määrä ammattitaitoisia hoitajia myös tulevaisuudessa.

Hankkeen avajaistilaisuus tiistaina 26.5.2020 kello 14.00-15.00 verkossa

Vetovoimainen Vanhustyö –hankkeen avajaiset yhteistyökumppaneille, sekä tiedotustilaisuus medialle järjestetään verkossa. Mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä: https://savonia.zoom.us/j/7447856424

Mahdolliset kysymykset toivomme ennakkoon vapaaehtoisen ilmoittautumisen yhteydessä alla olevan Webropol –linkin kautta: https://webropol.com/s/avajaisetveva

Lämpimästi tervetuloa!

Vetovoimainen vanhustyö hanke pähkinänkuoressa:
  • Toteutusaikataulu: 1.1.2020 – 31.12.2021
  • Toteuttajat: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy ja Savon koulutuskuntayhtymä
  • Kokonaisbudjetti: 1 129 766 € Rahoittaja Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Euroopan sosiaalirahasto